Meten is weten!

Heb je klachten? Meten = weten = testen. Er zijn diverse laboratorium testen beschikbaar om achter de oorzaak te komen van klachten zoals buikklachten, vermoeidheid, burn-out, tekorten, (laag-gradige) ontstekingen, voedselintoleranties & allergieën, candida, gluten, histamine etc. We hebben het dan over testen voor urine, bloed, ontlasting, vaginale flora. Tijdens de intake kan duidelijk worden dat verder onderzoek nuttig is. Zo nodig kan voor de bloed testen ter plekke bloed worden afgenomen.

Prikpunt Leiderdorp

In praktijk NOA kunt u op maandag, dinsdag en woensdag op afspraak tussen 08.00-16.30 terecht voor bloedafname (ook voor andere externe laboratoria / of wanneer u elders onder behandeling bent).

Ontlasting onderzoek

Ontlasting onderzoek kan duidelijkheid geven over de oorzaak van buikklachten. Klachten zoals: opgeblazen buik, buikpijn, buikkrampen, spastische darm, prikkelbaar darm syndroom, gasvorming, winderigheid, opboeren, obstipatie en diarree. van basis analyse test waarbij vooral naar de vertering, darmflora en schimmels / gisten wordt gekeken. Tot uitgebreide analyses waarbij ook het slijmvlies immuunsysteem, gluten, (darm)ontstekingen, parasieten, microbioom, histamine en poliepmarkers worden meegenomen. Natuurlijk spelen naast de buikklachten dan vaak ook vermoeidheid, brain-fog, hoofdpijn, klachten aan de slijmvliezen en stemmingsklachten een rol.

Bloed onderzoek

  • Bloedonderzoek op IgG antistoffen tegen voedsel geeft inzicht in mogelijke voedselintoleranties. Dit is nuttig bij klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, eczeem en buikklachten.
  • Bloedonderzoek op tekorten: zoals vitamine D, vitamine B12, ijzer.
  • Bloedonderzoek van orgaan functie: zoals lever-profiel, schildklier functie, nieren.
  • Bloedonderzoek naar vetzuur ratio: de balans tussen omega 3 en omega 6 in het lichaam: een marker voor hart- en vaataandoeningen , ontstekingen en immuunsysteem.

Speeksel testen

Speeksel testen zijn uitermate geschikt om hormonale problematiek in kaart te brengen. Zoals stress &uitputting gerelateerde problematiek. Bijnier functie, adaptatie aan stress, mogelijkheid om op stress gezond te kunnen reageren.

Urine testen

  • Urine testen kunnen worden ingezet om de boosdoeners achter een (chronische) blaasontsteking te achterhalen. Tevens kan een aromatogram worden gemaakt, waarbij tegen de individuele ziekteverwekker wordt getest welke etherisch olie extract effectief als antibiotica gebruikt kan worden.
  • Ook zijn er specifieke urine testen om SIBO te diagnosticeren: small bowel overgrowth syndroom: een teveel aan bacteriën in de dunne darm.

Vaginale flora testen

Deze testen kunnen worden ingezet om het basis milieu van de vagina in kaart te brengen. En te onderzoeken of er een candida infectie is, dan wel een bacteriële infectie.

Praktijk voor Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair Advies Lid NWP & I-ACT

Monique Berends - Brittenburg 15 2352 XL Leiderdorp
tel: 071- 5282047 Email:
monique.berends@gmail.com

decoratief element