Wat is Colon Hydrotherapie?

Colon Hydrotherapie, ook wel hoge darmspoeling genoemd, is het geleidelijk laten inlopen van gezuiverd water in de dikke darm. De apparatuur waarmee de behandeling wordt uitgevoerd maakt het mogelijk dat er afwisselend zowel water in- als uit kan lopen. Ik werk met de slow-fill methode: het met water vullen van de darm gaat in kleine etappes zodat het natuurlijk ritme van het lichaam gevolgd wordt. Een rustige diepe massage van de buik zet de darm aan tot het loslaten van oude resten.
Tijdens de behandeling worden altijd alle buik organen, darm en reflexzones op de buik behandeld. Ook de bijbehorende zones op de voeten worden meegenomen om gemakkelijker los te kunnen laten.

Waarom Colon Hydrotherapie?

Colon Hydrotherapie masseert de spierwand van de dikke darm waardoor de natuurlijke darmfunctie wordt geactiveerd. Hierdoor wordt uiteindelijk een grondige reiniging tot in de diepe plooien van de dikke darm bereikt. In de eerste fase wordt alle oude darminhoud in de week gezet en kan het lichaam zich hydrateren. Een van de functies van de dikke darm is namelijk heropname van water zodat de behandeling ook een algeheel reinigend effect heeft op het hele lichaam. In een volgende fase komt de stagnerende ontlasting eruit en later ook de brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet. Ook worden slijm, gassen, schimmels, parasieten en toxineresten verwijderd.

Resultaat

De beweging van de darm wordt makkelijker en de opname van voedingsstoffen verbetert. Ook de stoelgang verbetert en het buikgebied wordt soepeler, darmklachten verdwijnen en men voelt zich fitter. Vaak ook worden oude emoties opgeruimd waardoor men letterlijk lekkerder in het vel komt te zitten!

Emoties

Hoe zit dat met (oude) pijn & emoties? Emoties die niet goed verteerd worden, worden in de darm opgeslagen waardoor het de darmwerking beïnvloed. Dat herkennen veel mensen wel uit het dagelijks leven: denk bijvoorbeeld aan een veranderende stoelgang bij het geven van een optreden / presentatie, spanning rondom een examen, stress op het werk of binnen de relatie. Buikpijn van de stress / een knoop in de maag / emotie eten of juist geen hap door de keel kunnen krijgen. Door colonhydrotherapie wordt de peristaltiek, de beweging, van de darm gereguleerd. Het gedrag van de darm, wordt zichtbaar. Hoe de darm dan ook reageert tijdens de behandeling, zegt veel over de cliënt. De darm weer uitnodigen tot loslaten en nieuw gedrag is dan ook 1 van de pijlers van de behandeling. Middels de massage kunnen verkrampingen loslaten. Zo kunnen dan mede de emoties worden verwerkt en de aanwezige gifstoffen afgevoerd worden. Waardoor het zelf herstellend vermogen van de dikke darm weer toeneemt.

Wat is dysbiose?

Dysbiose is een verstoring van het evenwicht in de darm. Hierdoor blijven afvalstoffen te lang in de darmen en ontstaat er gisting of rotting. Dit veroorzaakt weer een overmaat aan gassen van verkeerde bacterien, schimmels en andere giftige stoffen die door de lever verwerkt moeten worden en door de nieren moeten worden uitgescheiden. Door een slechte vertering worden deze organen dan ook extra belast. Het gevolg is zelfvergiftiging en een afname van de weerstand, omdat deze voor 80% bepaald wordt door een goed functioneren van de darmen.

Wat is de oorzaak van dysbiose?

Het antwoord is: de huidige gedenatureerde voeding (zeer bewerkte voeding, uitgeputte bodem, bestrijdingsmiddelen, milieu verontreiniging etc), stress, overmatige eiwitconsumptie, gehaast eten, allerlei toxines, bepaalde medicijnen, gebrek aan beweging enzovoort.

Wie heeft er baat bij Colon Hydrotherapie?

Een gezonde darm vormt de basis voor een goede gezondheid van lichaam en geest. Darmvervuiling wordt met vele aandoeningen in verband gebracht. Voorbeelden zijn: moeheid, migraine, hypoglycemie, menstruatieklachten, chronische verstopping, huidklachten (droge huid, acne, psoriasis,eczeem), diarree, diverticulitis, hooikoorts, chronische keel- neus- en oorklachten, slechte adem, candida, schildklierklachten, reuma, hoge bloeddruk poliartritis, depressie, allergieën, concentratievermindering.

Voorbereiding

Twee uur voor de spoeling mag niets meer gegeten of gedronken worden!
2 dagen voor de spoeling wordt een licht dieet aanbevolen: veel groente en fruit, volkoren producten, twee liter water drinken.
Geen (of zeer matig) koffie, suiker, alcohol, chocolade, frisdrank, en dierlijke eiwitten. Hierdoor verlopen de darmspoelingen prettiger en effectiever.

De behandeling

Voorafgaand aan de eerste spoeling wordt een uitgebreide intake geadviseerd. Dit is een natuurgeneeskundig consult, waarbij naast de anamnese (het vraaggesprek) ook iriscopie en bloedanalyse een duidelijk beeld geven van de problematiek. Je ontvangt dan ook een uitgebreid advies over de (voor jou persoonlijk) beste manier van ondersteuning tijdens de Colon Hydrotherapie behandelingen. Voordeel is dat de behandeling dan op meerdere peilers rust en nog effectiever werkt. Een korte intake per post is ook mogelijk, deze wordt kort besproken voorafgaand aan de eerste spoeling.
Een darmreiniging omvat meestal een serie van 6 wekelijkse spoelingen die zonodig ondersteund worden met natuurgeneeskundige of orthomoleculaire middelen en voedingsadviezen. Bij chronische klachten zijn vaak meer spoelingen en / of aanvullende behandelingen nodig.
Soms is aanvullend onderzoek nuttig, zoals een allergie-test of een ontlastingonderzoek. Vraag voor meer informatie de folder aan: ontlastingonderzoek ter beoordeling van de darmflora.

Detox kuur begeleiding

Bij praktijk NOA kunt uook terecht voor een persoonlijk samengestelde reinigingskuur. Tevens is er begeleiding bij kuren zoals de cleansweep, purge, lever- en galblaas zuivering (liverflush), soep- en sap vasten, basische week en de Trias kuur van Heel.

Combinatie Colon hydrotherapie en Bemer Fysische Vasculaire Therapie

Tijdens de behandeling lig je op een mat voor Bemer Fysische Vasculaire Therapie. Het werkt specifiek op het herstel van de microcirculatie. Dat zijn de kleinste vaatjes, waar zuurstof en voeding aan de cellen wordt gebracht en afvalstoffen weer worden meegenomen. Waar stagnatie is, is minder communicatie en kunnen zenuwimpulsen minder goed aangrijpen. Eigenlijk kun je zeggen: bij alle aandoeningen is er primair of secundair een verstoring in de microcirculatie. Ga je aan herstel van de micro circulatie werken dan heeft dat in veel gevallen verbluffende resultaten. Deze therapie kan bij elke behandeling worden ingezet: bijvoorbeeld bij de lymfe (de-stagnatie) behandeling, de colon hydrotherapie behandeling en de voetreflex massage therapie. Het zorgt er dan voor dat het lichaam alle afvalstoffen beter kan verplaatsen en afvoeren.

Combinatie Colon hydrotherapie en bioresonantie therapie

Tijdens de behandeling lig je op een mat voor bioresonantie therapie. Met een individueel ingesteld programma kan dan het gehele spijsverteringskanaal in harmonie worden gebracht en eventuele disbalans door stress en verkramping worden gereguleerd. De bioresonantie kan ook ingezet worden ter versterking van het immuunsysteem, verminderen van de schimmelbelasting of het stimuleren van de algehele drainage.

Combinatie Colon Hydrotherapie en Ooracupunctuur

Voor, tijdens of na de spoeling kan zonodig ooracupunctuur ( naald, verblijfsnaald of magneetbolletje) ingezet worden om te ontkrampen, tot rust te brengen, extra reiniging te stimuleren, kortom om de behandeling te ondersteunen.

Combinatie Colon Hydrotherapie en reflex-massage

Tijdens de behandeling worden altijd alle buik organen, darm en refexzones op de buik behandeld. Ook de bijbehorende zones op de voeten worden meegenomen om gemakkelijker los te kunnen laten. Je kunt ervoor kiezen om voorafgaand aan de hoge darmspoeling extra een colon-reflexzone body massage te nemen. Hierbij worden alle zones op de buik , rug, nek, oren, schedel en voeten behandeld. Dit kan een goede voorbereiding zijn voor een ontspannen en (nog) effectieve(re) behandeling. En is speciaal geschikt voor patiënten die veel buikklachten hebben.

Praktijk voor Natuurgeneeskundig & Orthomoleculair Advies Lid NWP & I-ACT

Monique Berends - Brittenburg 15 2352 XL Leiderdorp
tel: 071- 5282047 Email:
monique.berends@gmail.com

decoratief element